1 september 2020

Het einde van Vagabond

Onstuimig, in een woord vatten we het Vagabond 2020 samen. En dan te bedenken dat er nog vier maanden volgen. Nadat Nederland in maart overvallen werd door het corona-virus moesten wij in diezelfde maand nog een bittere pil slikken: een claim uit Duitsland. Brauerei Vagabund daagde ons om zo snel mogelijk te stoppen met het gebruik van onze merknaam: Vagabond. Oeps, dat is even schrikken. De eerste verontwaardiging werd al snel omgezet in strijdvaardigheid. Na enig uitzoekwerk bleek dat Brauerei Vagabund in 2019 letterlijk zes dagen eerder dan wij de naam heeft geregistreerd. Juridisch gezien was er geen moutkorrel tussen te krijgen. Die Duitsers hebben gelijk. Schade!

Vooral omdat we in korte tijd, al zeggen we het in alle bescheidenheid zelf, al flink wat naamsbekendheid opgebouwd en hebben tienduizenden mensen onze bieren gedronken. Daarnaast, en dat is misschien nog wel het mooist van deze naam, wordt Vagabond met trots gedragen door onze mensen: onze vagebonden.

Eén ding is zeker: wij laten ons niet bij de eerste de beste tegenslag uit het veld slaan. Kop vooruit en doorgaan. Creatieve sessies, geschiedkundige adviezen en input van onze Vagebonden. En toen wisten we het zeker. Yes, dat wordt ‘m!

 

 

Rabauw craft beer

RABAUW CRAFT BEER

Rabauw? Jazeker, RABAUW! Een middeleeuws synoniem voor vagebond. Mooier kan niet! Dezelfde betekenis en net een tikkeltje ondeugender.
Voor de oplettende lezer: niet meer Socially Crafted dus? Jawel, alleen dat we sociaal zijn hoeven wij niet te vertellen, vinden wij. Dat kom je zelf maar een keer ontdekken.

EN NU?

Begin september gaan we volledig over op de naam RABAUW. Ons logo blijft hetzelfde, alleen de letters veranderen. Verder blijven onze flesjes er gewoon hetzelfde uitzien. De kleur van onze Beertruck blijft Vagabond-blauw Rabauw-blauw. En het allerbelangrijkste: onze bieren blijven net zo lekker 😉

Wij hebben in ieder geval heel veel zin in om te blijven knallen. Hopelijk blijven jullie net zoveel zin hebben in onze bieren!

Hoppige Groet!

Team Rabauw