sociaal ondernemen

2 maart 2023

Rabauw Craft Beer genomineerd voor verkiezing beste leerbedrijf 2023 in de sector Entree

Rabauw Craft Beer uit Eindhoven is een van de tien genomineerden leerbedrijven voor mbo-studenten in de sector Entree, dinsdag 28 februari 2023 maakte SBB dat bekend.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Rabauw Craft Beer leidt sinds 2021 mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Gijs Verhagen is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat iedereen in de maatschappij een kans verdient en die krijgen ze bij ons. Ze kunnen op elk moment in een schooljaar instromen, zowel in Gemert als hier op de vorig jaar geopende locatie in Eindhoven en we helpen ze op weg naar praktijkverklaringen of certificaten, zodat ze hiermee hun waarde op de arbeidsmarkt kunnen laten zien.’’

Maandag 15 mei organiseren de MBO Raad en SBB het Ambassadeursgala. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Tevens worden op dat evenement ook de landelijke winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang Beste Leerbedrijf of Beste Praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en de ruim 300.000 praktijkopleiders. Door hun inzet kunnen mbo-studenten de praktijkervaring opdoen die ze hard nodig hebben.

Het overzicht van alle winnaars vindt u op de website van SBB: https://www.s-bb.nl/bedrijven/verkiezing/