1 april 2021

Rabauw opent nieuwe locatie Eindhoven en start Rabauw Academy

Dromen is leuk, maar soms moet je gewoon doen!

Precies twee jaar geleden richtten we met dat motto onze brouwerij aan het Ridderplein in Gemert op. Een monumentaal woonhuis toverden we om tot brouwschuur. Een droom kwam uit: een eigen brouwerij en een sociale onderneming Samen met onze werknemers werken wij dagelijks aan een product om trots op te zijn.

Twee jaar zijn voorbij gevlogen. We brouwden bijna 100.000 Rabauw bieren. Meer dan 20 van onze Rabauwers gaven we een betekenisvolle werkplek en samen is er hard gewerkt aan een toekomstperspectief. Mooie momenten werden afgewisseld met minder mooie momenten. Zo konden we door een zekere pandemie geen gasten meer verwelkomen in brouwerij en Biertuin. Maar altijd bleven we met de kop omhoog: hard werken en plezier maken. Tegelijkertijd groeide onze webshop CraftOnly.nl erg hard en leerden we volop. Van onze klanten, onze samenwerkingspartners en onze Rabauwers.

Afgelopen maanden hebben we onszelf ook bevraagd: waar staan we en waar willen we naar toe? In ieder geval meer werkplekken en ontwikkelingsmogelijkheden bieden aan een doelgroep waarvoor het niet altijd makkelijk is om deze te vinden.

Achter de schermen zijn we hard aan het werk gegaan en stiekem zijn we best trots op onze volgende stap: deze zomer breiden we uit met een tweede locatie! Op Strijp-S in Eindhoven openen we een nieuwe brouwerij met proeflokaal én starten we met onze Rabauw Academy. Een fantastische stap waar we veel zin in hebben!

En dat is nog niet alles. Tegelijkertijd gaan we investeren in onze brouwinstallatie in Gemert, openen we een bierwinkel in Gemert, groeien we door met onze webshop CraftOnly.nl en wordt onze Biertuin een nóg fijnere plek.

Veel veranderingen?! We zetten ze graag even op een rijtje:

  • Op Strijp-S openen we een brewpub: een brouwerij met proeflokaal. Craft bieren proeven en lekker eten tussen de brouwketels of op ons terras.
  • Op Strijp-S investeren we in een nieuwe 10hl brouwinstallatie, een flink stukje groter dus dan dat we nu hebben en hier gaan we dus ook een hele mooie kwaliteitsslag maken. Ook gaan we afvullen in blik, yeah! Dat zorgt namelijk voor een nog betere kwaliteit van onze bieren.
  • In Eindhoven gaan we samenwerken met zorgverlener Futuris. In onze brouwerij, horeca en distributie starten we met dagbesteding, re-integratie en leerwerkplekken. Omdat wij vinden dat iedereen een kans verdient én ieders talent op een juiste manier wordt ingezet.
  • Talent gaan we nog meer ontwikkelen in onze Rabauw Academy. Een plek waar al onze werknemers van locaties Gemert en Strijp-S, ieder op zijn eigen tempo, werken aan vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Hier wordt je klaargestoomd voor een vaste baan, bij Rabauw of elders.
  • In Gemert investeren we in een nieuwe installatie, iets kleiner dan de huidige zodat we lekker veel kunnen experimenteren en innoveren. En belangrijker nog: een mooie stap in kwaliteit maken.
  • In Gemert is vanaf juni onze brouwerijwinkel vier dagen per week open: je koopt hier niet alleen Rabauw bieren maar ook fantastische bieren van gast-brouwers en andere pareltjes die je nergens anders vind.
  • In samenwerking met Gij&ik gaan we onze Biertuin upgraden zodat je hier bij mooi weer, maar ook bij iets minder mooi weer geniet van bierproeverijen, bier en bbq tussen de hopplanten.
  • Met CraftOnly.nl gaan we samenwerken met werkbedrijf Scalabor en Fietskoeriers.nl: al onze pakketten worden niet alleen sociaal-duurzaam ingepakt, maar ook nog eens groen bezorgd. Mooi toch?

Maar… we zitten in een Corona-crisis, hoe in godsnaam doen jullie dit dan allemaal? Dat Corona iedereen raakt is een feit. Maar wij hebben ervaren dat de Corona-crisis sommige mensen nóg harder raakt: ongelijkheid wordt steeds groter en de kansen op onze arbeidsmarkt worden voor bepaalde doelgroepen nóg kleiner. En over de situatie op deze arbeidsmarkt waren we, op zijn zachtst gezegd, al niet erg te spreken! Dat sterkt ons in onze missie om op te komen voor deze doelgroep, om onze arbeidsmarkt te veranderen, om talent niet te verspillen maar op de juiste manier in te zetten.

Corona heeft ons als bedrijf natuurlijk ook geraakt: onze brouwerijwinkel moest sluiten, horeca-inkomsten vielen weg. Maar aan de andere kant bracht het ook veel moois: onze online verkopen, met name via CraftOnly.nl, zijn ontzettend hard gegroeid.

Tenslotte, en dat is niet het minst belangrijke, hebben we een aantal geweldige partners die vertrouwen hebben in onze plannen, samen met ons impact willen maken en deze stap ook financieel mede mogelijk hebben gemaakt: Rabo Foundation, Rabobank Helmond Peel Noord, Stichting DOEN, Instituut Gak en Anton Jurgens Fonds.

Proost op de toekomst en tot snel in Gemert of Eindhoven!