Craft bier tappen

21 maart 2023

Tape Take Over Didko bij Rabauw Brewpub

Regelmatig organiseren wij een vette Tap Take Overs in onze Brewpub op Strijp-S. We nodigen dan bevriende brouwerijen uit die voor een dag de taps in Eindhoven overnemen. Deze ronde is het de beurt aan Didko Brewery uit Oekraine.

Didko Brewery

Het verhaal achter Didko is helaas erg schrijnend, maar daarentegen ook krachtig. Ze begonnen als een hoopvol thuisbrouwproject. Al snel presenteerde ze een 10-tal bieren op het bierfestival van Kiev. Aangemoedigd door de positieve feedback, werden de eigen recepten op grotere schaal bij verschillende Oekraiense en Europese brouwerijen gebrouwen.

Ze slaagden erin om een eigen brouwerij op te zetten, maar moesten deze verlaten vanwege de Russische invasie. Ze verkochten hun ketels en vluchtten naar Nederland. Hier pakte Didko de draad weer op. Als Gipsy Brewery brouwen ze nu hun bieren bij verschillende brouwerijen in ons land.

Wat betekent Didko?

“Didko” is een demoon uit de Oekraïense mythologie en is een geestige en sluwe bedrieger. Hij kan een grapje met je maken, of je aansporen om iets te doen wat je in je eentje nooit zou durven doen.

Ben jij erbij?

Wij zijn trots dat we deze brouwers uit Oekraïne mogen verwelkomen in onze Brewpub. Ben jij benieuwd naar hun verhalen en natuurlijk de bieren die ze gaan tappen? Kom a.s. zondag naar de Didko Tap Take Over op Strijp-S.

Tap Take Over Didko Brewery

Rabauw Brewpub
Torenallee 55 Eindhoven
Zondag 26 maart
15:00u – 22:00u

Klik hier om te zien welke bieren er getapt gaan worden.

Didko Brewery

Vlag Oekraïne